Jimmie Åkesson & Sverige

Ja, Sverigedemokraterna är nu inne i riksdagen. Vi måste sluta skylla på varandra - det var ju vi som röstade in dem, inte regeringen eller staten. Jag undrar bara om det är fler som jag som inte fattar något av det här ?
Är de rasister, eller är de inte rasister ?



S
åhär ser jag på saken. Eftersom Åkesson och hans parti inte fått några vidare möjligheter att uttala sig i tv i de olika detbatterna så har folket fått ge sin egen uppfattning om partiet. Alltså, ett "jävla rasistparti som vill ha ut alla invandrarna!" eller "ett demokratiskt parti som vill minska på den jävla invandringen i Sverige". Vad vet vi om det här egentligen, vi unga? Vad tänker ni när ni hör ordet invandrare? De flesta i min ålder tänker nog afrikaner, turkar, kurder, iranier o.s.v o.s.v......! ...Men är det någon av er som tänker på de andra invandrarna? Irländarna, engelsmännen, amerikanerna, asiaterna, danskarna, norskarna, finnarna? Vart kommer era föräldrar ifrån? Din farmor kanske var krigsbarn?
Ja, just det. Har ni verkligen tänkt på det, innan ni röstade? - Nja, trodde inte det va. Dags att ångra sig?
Nej, för nu kommer väl stoltheten.

Hursomhelst. Svenska folket har ju fått skaffa sig en egen uppfattning om Sverige Demokraterna, alltså att de är rasister, eller demokrater, som vill ha ut invandrarna. Åkesson säger sig vara djupt besviken över att han inte fått uttala sig i varken tv4 eller SVT-debatterna. Varför inte det då? Jo, de bjöd bara in de partier som redan innan befann sig i riksdagen.
Det JAG känner är, att VARFÖR säger Åkesson att han är besviken? VARFÖR klagar de så över att sverige har fått fel uppfattning av hans parti? Vad annat hade han tänkt sig när flera av medlemmarna i partiet har tidigare varit med i den extremrasistiska organisationen BSS (Bevara Sverige Svenskt) och andra organisationer. Ja, för det har vi fått veta. Media har berättat det för oss, medlemmarna i SD har berättat det i tv.
Så - Vad hade Jimmie Åkesson och hans parti egentligen förväntat sig?
Jag förstår att de är besvikna - men vilken annan uppfattning skall vi i Sverige få? 


Sverigedemokraterna är ett såkallat mittenparti. De lutar mer mot de socialdemokratiska hållet, det i stort sett ENDA som skiljer sig är invandrarfrågan. Jag gillar inte SD, och röstade inte heller på dem. Jag vill veta mer om dem och reda ut det här trasslet. Vi ungdomar är så jävla jobbiga mot varandra, svär och skriker och gormar om vad som är rätt och fel med SD. Egentligen borde vi helt enkelt hålla käften. De flesta av oss, precis som jag, vet nästan ingenting.




RSS 2.0