Kärnkraft i Sverige

Ca. 50 fucking procent av Sveriges elförsörjning består av KÄRNKRAFT. Hur bra är det då? Vackra, fina Sverige, hur bra är det? Vi värnar om miljön och tänker grönt, skapar miljöbilar och är med i Earth hour, dessutom har vi ett Miljöparti. Men.. eh, hallå? K Ä R N K R A F T är inte bra !

Sverige har hela TIO stycken reaktorer som gör kärnkraft. Tänk om det skulle bli härdsmälta här då? Hur skulle det gå? Det vill jag inte ens tänka på. Men nu är jag så illa tvungen.

Wikipedia skriver: "Kärnkraften i Sverige har varit omdebatterad sedan Harrisburgolyckan 1979. Året därpå hölls en folkomröstningen om kärnkraften i Sverige där vinnande linjen blev att kärnkraften skulle "avvecklas i den takt som är möjlig med hänsyn till behovet av elektrisk kraft för upprätthållande av sysselsättning och välfärd" och att "ingen ytterligare kärnkraftsutbyggnad skall förekomma."
Vad var Harrisburg för en olycka då? Det var en olycka som inte ens skedde i Sverige, men ändå. Det blev härdsmälta i kärnkraftverket Three Mile Island i Harrisburg, Pennsylvania. Men eftersom detta skedde 1979, varför har inte mer hänt än att man stängt Barsebäcks kärnkraftverk? OKEJ jag fattar att det är svårt att "bara" stänga ner ett kärnkraftverk, jag menar, vart f*n ska man göra av kärnkraften? Gräva ner den i skogen? Haha, nej. Förklaringar på hur man gör kan ni ju läsa på wikipedia eller liknande. Hursomhelst. Efter folkomröstningen 1980 sades det att Sveriges ALLA kärnkraftverk skulle vara avvecklade år 2010. Hmm.. Vad är det för år nu? 1999? Nej, just det, 2010. Vad hände då? Forsmark och Oskarshamns kärnkraft skulle ta hela 25 år att ta död på. Ja, det var ju verkligen bra, toppen.

Nu sägs det ändå att det är dags att ta bort skiten, men tydligen så finns det varken politiskt eller folkligt stöd för att ta bort den. Men vadfan vet vi vanliga svenskar om el egentligen. Hur mycket bryr vi oss, egentligen? Vi vill inte att jorden går under, men vi vill i vilket fall ha el till våra mega-tvs och datorer, tvättmaskinen och lamporna och allt annat elektriskt i hemmet så vi kan leva som vanligt, i våra vanliga, dagliga rutiner. Det vi faktiskt vet någonting om är härdsmältan i Tjernobyl.

Brandmännen var först på plats vid bränderna som utbröt, men efter det jobbet kördes brandbilarna aldrig tillbaka in i deras garage, och brandmännen kom aldrig tillbaka hem. Tänk er ni kvinnor och män som har partners eller nära och kära inom brandtjänsten. Tänk. När invånarna i Tjernobyl skulle evakueras fick de inte ta med sig någonting hemifrån, allting var "smittat". Ofödda barn drabbades också, i stort sett alla barn som föddes av kvinnor som deltog i katastrofen föddes missbildade. Inte bara med nån extra tå eller ett outvecklat ansikte, de såg förjävliga ut. Men det här är ju bara skit ni alla har hört förut, men vi Svenskar är som vi är, VI TÖRS INTE TÄNKA EFTER ORDENTLIGT! Händer det här i Sverige skulle det ju gå åt helvete för fan! Men även det vet vi alla redan. Men är inte folk rädda för det här? Är vi för naiva?

Tjernobyl är stängt. Nerlagt. Ghost Town, har blivit stadens nya namn. Det har även släppts spel om det, där djuren är muterade och liknar små äckliga monster. Skulle detta kunna hända i Sverige? Nja, det tror vi inte. Men chansen finns.

Barsebäck placerades där den är placerad för att det bodde inte en jävel i närheten, det var få, få människor som bodde inom en fem kilometers radie där. Varför måste man tänka så, när man bygger ett kärnkraftverk? Jo, IFALL. Bra tänkt, eh.
Dessutom låg det nära kusten, för att vattnet skulle kunna kyla en kondensator, när vattnet sedan värmts upp så släpps det ut i havet igen. Men vänta, släpps ut? Ja, ioförsig, vart ska det annars ta vägen? Men hur miljörätt är det då?
Man har fångat Gäddor som vägt upp till 21 Kg och abborrar på 2,5 Kg?! Ja, jo, gäddor har även fångats som vägt upp till 26,5 kg, men det är honor, och finns på vissa ställen. Vid den här kusten har det inte funnits en fisk som vägt så mycket, men efter kärnkraften vid kusten så blev det som det blev. Dessa fiskar bör heller inte fångas till mat.


Tjernobyl - kärnkraftverket efter härdsmältan


"Katterna sprang till skogs med tjocka svansar och spända pälsar, hundarna sprang efter evakueringsbussarna och skällde så det sved i hjärtat. Tre dagar senare sköt man alla djuren man kunde finna, deras pälsar gav ifrån sig knäppande ljud av radioaktivitet."


Ja, det gick ju åt helvete det där.
Fina, lugna Sverige, vi måste stoppa kärnkraften. Barsebäcks första reaktor stängdes på grund av brister i nödkylningsreaktorer som täpptes igen med lösriven mineralull.. Men tydligen gick det ju så jävla bra att man fick stänga reaktorn senare. 

Jag gillar Sverige och min stad - Jag vill inte behöva bli hämtad med någon buss och lämna allting jag äger. Jag vill inte fly från något som blir en Ghost Town, det vill inte ni heller. Vi är naiva, erkänn och acceptera att det är såhär, Vattenfall, ni som säger er värna om miljön, släpp kärnkraften.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0